Welkom bij Country Camp

Steden rondom Begur

Camping Begur is de perfecte uitvalsbasis om de mooiste steden en stadjes te ontdekken!

 

Begur

Begur is een charmant stadje met veel leuke winkeltjes en galeries. Rond het stadje zijn parkeerplaatsen waar je voor €3,- per dag kunt parkeren. Van hieruit kun je naar het centrum lopen. Op woensdagmorgen is er markt. Daarnaast is er een rondwandeling in het centrum uitgezet waar je kennis maakt met de verhalen en bewoners van diverse huizen in Begur. Je herkent de wandeling aan de informatieborden bij de huizen. 

Tip: wandel bij zonsondergang naar het kasteel. De burcht zelf is niet veel van over maar het uitzicht is fenomenaal! Uitgekeken en trek gekregen? In Begur vind je rondom de kerk volop leuke restaurants.

Palafrugell | 5 kilometer van Begur

Vroeger was Palafrugell een echte vestingstad, echter is daar vandaag de dag niet veel meer van over. Toch Palafrugell een aanrader om te bezoeken, met name op zondagmorgen bruist de stad vanwege de grote markt. Tip: kom op tijd, dan is het vinden van een parkeerplaats geen probleem. Slenter over de markt en doe net als de Spanjaarden een koffie of een drankje op het centrale plein.

Tijdens de tocht door Palafrugell kun je niet om de indrukwekkende L’Església de Sant Martí heen. Deze kerk stamt uit de zestiende eeuw. De klokkentoren van deze prachtige kerk is nooit helemaal afgebouwd.

Ook was Palafrugell ooit erg belangrijk in de kurkindustrie, met name voor kurken op wijnflessen. Nu herinnert Museu de Soro hier nog aan. Dit niet al te grote museum, is absoluut de moeite waard. Check voor een bezoek even de openingstijden om niet voor een gesloten deur te staan. Wanneer je de mooie stad helemaal gezien hebt, rijdt dan door naar Calella de Palafrugell. Op 9 km van camping Begur en 4 kilometer van Palafrugell. Aan dit strand is het niet moeilijk voor te stellen dat de kurken uit Palafrugell hier aan boord gingen om verscheept te worden.

Peratallada |17 kilometer van Begur

Een prachtige stad met veel fotogenieke doorkijkjes, mooie straatjes en fijne winkeltjes. Hier breng je geen uren door, maar het plaatsje is te leuk om over te slaan. Onderweg rijd je door de indrukwekkende Spaanse rijstvelden. In de zomer te herkennen aan de intens groene kleur. De rijst is te koop in de vele winkeltjes en wordt onder andere gebruikt in het typisch Spaanse gerecht; Paella.

Pals | 10 kilometer van Begur

Dat Pals ooit indringers buiten hield met imponerende verdedigingswerken is direct merkbaar wanneer je door dit historische stadje loopt. Ook de vele winkeltjes en de gezellige kronkelende straatjes maken Pals echt het bezoeken waard. Ook hier kun je het beste buiten het centrum parkeren.

Girona | 60 kilometer van Begur

Girona is misschien een minder bekende stad dan Barcelona, maar absoluut een aanrader! Girona beschikt over een aantal mooie hoogtepunten:

  • De gekleurde huizen aan de rivier

De kans dat je deze huizen mist is niet bijster groot. De huizen hebben allemaal verschillende kleuren en dat zorgt voor geweldige foto’s. Sommige huizen zijn zelfs over de rivier gebouwd. Om de stad in te komen loop je over één van de vele bruggen. Kom je over een rode brug die je aan de Eifeltoren doet denken? Dan loop je over de brug die gemaakt is door Gustave Eiffel. De ontwerper van de welbekende Eiffeltoren. Leuke weetje: deze brug was er eerder dan de Eiffeltoren.

  • Joodse Wijk

De Joodse wijk, El Call, is een wirwar aan straatjes, steegjes en binnenpleintjes. Absoluut de moeite waard. Je kunt eventueel een bezoek brengen aan het Joods museum. Het museum is gevestigd in de voormalige synagoge aan de Carrer de la Força.

  • Kathedraal van Girona

Deze immense katholieke kerk heeft het breedste gothische schip ter wereld. Maar liefst 22 meter breed! Nog opvallender is dat de kathedraal alleen te bereiken valt via een een hoge trap.

  • Game of Thrones

Liefhebbers van de bekende serie Game of Thrones kunnen hun hart ophalen in Girona. De Kathedraal en de vele oude straten zijn het decor geweest in de serie. Vlak bij de Kathedraal  (onder aan de trap met de Kathedraal in je rug naar rechts) kun je jezelf in de serie wanen en je zelfs laten vereeuwigen als je favoriete personage.

  • Muralles

Bij de Kathedraal kun je ook beginnen aan de rondwandeling over de oude stadsmuren. Slim want dan loop je van hoog naar laag. Een leuke tocht met mooie uitkijkjes. Zo zie je de stad echt even helemaal anders.

Parkeren in Girona? Bij het station is een parkeerplaats waar je redelijk betaalbaar kunt parkeren. Onderweg naar het centrum wandel je al door de stad, met winkels en restaurants, saai is deze wandeling dus niet. Het is ongeveer 20 minuten lopen. Deze locatie is goed te bereiken en vanuit de stad wordt het station ook goed aangegeven met wegwijzers, zodat je de auto ook weer makkelijk terug kan vinden.

Barcelona | 130 kilometer van Begur

Ramblas, tapas, La Sagrada Familia en het Camp Nou Stadion, moeten we meer zeggen? We hebben het natuurlijk over Barcelona! Over deze stad zijn talloze reisgidsen en webpagina’s volgeschreven. Daar hebben we niet zoveel meer aan toe te voegen.

Ook Barcelona bereiken is niet zo moeilijk. Parkeren en rijden in het centrum kan wat meer problemen opleveren. Vandaar een aantal handige tips om naar Barcelona te reizen vanuit Begur:

  • Met de auto naar Girona en daar de trein nemen naar Barcelona

Van Begur naar Girona is het maximaal één uur rijden. Vanuit Girona vertrekken er snelheidstreinen naar Barcelona. Je stapt dan uit bij halte Barcelona Sants. Informatie over de vertrektijden vind je op Spainrail.com.

  • Met de bus vanuit Begur naar Barcelona Noord

Om de vier uur vertrekt er een bus van Begur naar Barcelona (en andersom). De bus doet er ongeveer 2 uur en 20 minuten om in Barcelona Noord aan te komen. Dit station ligt in het centrum, 1,5 kilometer van La Sagrada Familia en een kleine 2 kilometer van het strand.

  • Camp Nou en het centrum van Barcelona combineren.

Vanuit Begur rijd je in minder dan twee uur naar Camp Nou. Wanneer je het stadion van FC Barcelona wilt bezoeken, moet je vooraf reserveren. Niet alleen de dag waarop je komt, maar ook de tijd waarop je die dag naar het stadion wilt komen leg je vast via de website van FC Barcelona. Bij het stadion kun je bij ingang 14 gratis parkeren tijdens openingstijden van het museum. Wil je na de tour in Camp Nou nog een bezoek brengen aan Barcelona? Pak dan de metro of een taxi.

Metro: op 10 minuten lopen van het stadion ligt een metrostation. Let op deze metro’s rijden tot middernacht en check hoe lang je auto op de parkeerplaats kan blijven staan.

Taxi: Camp Nou ligt relatief dicht bij het centrum, zo’n 6 kilometer rijden. Met een taxi ben je er zo. Er zijn ook Uber taxi’s in Barcelona.

Let op! Barcelona trekt niet voor niets vele toeristen. Je mooie dag in deze prachtige stad kan een nare bijsmaak krijgen als je bestolen wordt. Let daarom goed op je spullen. Vooral op punten waar veel toeristen samenkomen zoals metrohaltes en toeristische attracties als Ramblas of La Sagrada Familia. Laat op een terras jouw tas op je schoot loggen en draag in de stad je tas of waardevolle spullen zo dat je er zicht op hebt.

Word je toch bestolen. Doe dan aangifte op een politiebureau. Hier het adres van het hoofdbureau:

Comisaria de Policia de Barcelona (Ciutat Vella)
Carrer Nou de la Rambla, 76-80
08001
Barcelona, Spanje