Over je vakantie en corona

Over je vakantie en corona

Over je vakantie en corona

Bijgewerkt 3 juni 2021. Op dit moment volgen de regels zich met betrekking tot het reizen naar het buitenland snel op. Omdat wij altijd de regels van de Nederlandse overheid volgen, adviseren we je om voor de meest actuele informatie te kijken naar de volgende website:

https://www.nederlandwereldwijd.nl/

Op vakantie met Country Camp in Nederland.

Op onze Nederlandse campings kun je op vakantie. Alle sanitairgebouwen zijn geopend. Alle regels die gelden omtrent Corona in Nderland gelden ook op de campings. Afstand houden, mondkapjes dragen e.d. zijn ook van toepassing op de camping.

Houden de ontwikkelingen met betrekking tot corona je tegen om je vakantie in 2021 te boeken?

We begrijpen als geen ander dat corona ook de plannen met betrekking tot je vakantie anders maakt. Maar we snappen ook dat je met iets positiefs bezig wilt zijn. En je vakantie voor 2021 dat is iets positiefs! Daarom bieden we iedereen die nu boekt een omboekgarantie. Anders gezegd: Je zoekt een fijne vakantie uit. Wij reserveren de tent voor je, op de camping van je keuze, op de data van je keuze. Kun je niet op vakantie omdat de coronaregels dit van de Nederlandse overheid dit niet toe laten of omdat je zelf liever naar een andere camping gaat? Dan laat je ons dit weten. Wij gaan dan samen op zoek naar een passende oplossing die beter bij je of de situatie past. Naar welke camping je kunt omboeken is afhankelijk van de beschikbaarheid. In seizoen 2020 hebben we al onze gasten die dat wilden onder kunnen brengen op een andere camping.

Goed om te weten

Hoe belangrijk we vakantie ook vinden, gezondheid staat altijd voorop. Daarom volgen we nauwlettend alle ontwikkelingen met betrekking tot het corona-virus. Wij baseren al onze beslissingen  op basis van de richtlijnen van de Nederlandse overheid en het RIVM. Voor onze buitenlandse bestemmingen komen daar de richtlijnen van het betreffende land bij. Beslis je liever zelf waar je wel en niet naar toe wilt gaan? Dit maken we graag voor je in orde. Wel hebben we de volgende richtlijnen opgesteld.

  • De vakantie die je wilt omboeken valt in hetzelfde vakantieseizoen. Het vakantieseizoen 2021 loopt van eind april t/m midden september 2021
  • Het omboeken kan alleen als er plaats is op de Country Camp camping van je keuze.
  • Het omboeken kan naar alle type Country Camp tenten en naar alle Country Camp locaties in binnen en buitenland, zo lang de betreffende tent of locatie beschikbaar is.
  • De vervangende vakantie mag korter of langer duren. En mag aanvangen of eindigen op andere vertrek en aankomst data. Wel gaan we er vanuit dat de vervangende vakantie een minimale waarde heeft van 70% van de reissom van de originele vakantie. De nachtprijs op de datum van de originele boeking is hierin bepalend.
  • De vervangende vakantie mag ook opgesplitst worden in meerdere kortere vakanties. (minimale verblijfsduur is 3 nachten)
  • De vervangende vakantie mag ook verdeeld worden over een aansluitende reis met diverse bestemmingen.

Of neem een vrijblijvende optie op onze buitenlandse bestemmingen.

Een vakantie in het buitenland boeken is best een beetje spannend. Neem daarom tot 15 mei een vrijblijvende optie op je favoriete buitenlandse Country Camp camping.

Het buitenland lonkt. En tegelijkertijd weten we nog niet of we de grens wel over mogen. We kunnen ons voorstellen dat je wel wilt boeken, maar eerst wilt weten wat de nieuwste reisadviezen worden.Na 15 mei vervalt het negatieve reisadvies. Er wordt dan weer gewerkt met kleurcodes.(Net als in de zomer van vorig jaar)

Wat betekent een optie? Wanneer je een optie neemt, dan geef je aan dat je graag naar deze specifieke bestemming wilt gaan in de de door jou opgegeven periode. Kun je niet gaan? Dan annuleren we de optie en zit je nergens aan vast. Aan opties zitten vervaldata. In overleg kunnen we deze voor je verlengen.

Annuleren

Reserveringen kunnen alleen schriftelijk worden geannuleerd. De annuleringskosten zijn 25% van de huursom bij annulering tot acht weken voor de geboekte periode (minimaal €115,-) en 50% van de huursom bij annulering tussen acht en vier weken voor de geboekte periode (minimaal €115,-). Bij annulering binnen vier weken voor de geboekte periode is de volledige huursom verschuldigd. Bij latere aankomst in de tent of vroeger vertrek dan gereserveerd, vindt geen terugbetaling plaats. Annuleringskosten kunnen eventueel verhaald worden als je een annuleringsverzekering hebt afgesloten. Of dat lukt ligt aan de voorwaarden van de verzekering en de reden van annulering.

Wijziging/annulering door Country Camp

Als Country Camp de gereserveerde accommodatie niet kan aanbieden, krijgt de huurder hiervan direct bericht. Je krijgt een passend alternatief aangeboden zonder verhoging van de reissom. Maak je hier geen gebruik van, dan krijg je binnen twee weken de reissom en reserveringskosten terug. Country Camp is hier niet aan gehouden in geval van overmacht, zoals bv. bij het uitroepen van de noodtoestand in het gebied van de camping, het uitbreken van besmettelijke ziekten die voor mens en/of dier gevaarlijk kunnen zijn en dreigend overstromings- of bosbrand-gevaar.

Een annuleringsverzekering

Wil je via Country Camp een reis- en annuleringsverzekering afsluiten bij de Europeesche verzekeringen? De verzekering die je kunt afsluiten is : de allrisk annuleringsverzekering kortlopend. Wil je in een oogopslag meer weten over deze verzekering? Check dan hier de verzekeringskaart . Wil je meer weten over de allrisk annuleringsverzekering kortlopend? Check dan hier algemene voorwaarden.

Corona, vakanties en verzekeringen bij de Europeesche Verzekeringen , we kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt. Hier lees je meer over coronagerelateerde onderwerpen.

Wij wensen iedereen vooral heel veel gezondheid en willen je vragen om ook in het dagelijks gebruik de maatregelen in acht te nemen. Zo zorgen we er samen voor dat op vakantie gaan mogelijk blijft!

Henk Brand

Directeur eigenaar Country Camp