Welkom bij Country Camp

Met kinderen op Schiermonnikoog

Met de kids

Camping de Kooiplaats is een geweldige uitvalbasis om Schiermonnikoog te ontdekken. Ga met de kinderen naar het spannende speelnatuur van OERRR het Hazenweitje en de Berkenplas. Deze locaties liggen vlak bij het dorp. (speelnatuur van Oerr, ligt aan het Cornelis Visserpad)

Klauter op de boomstammen, kruip in de wilgentunnel, speel in het zand of pomp het water van de plas op met de waterpomp.  Nog leuker:  ga mee met de activiteiten van OERRR.

Natuurmonumenten organiseert tal van leuke excursies waar je nog beter kennis maakt met de natuur van het eiland.

Het strand

Schiermonnikoog heeft heel veel strand. Aan de Noordzeekust hele brede standen. Weet je dat deze stranden nog steeds groeien? Een strandwandeling is fijn, maar je kunt ook opstappen op de Balgexpress. Tijdens een rit met de Balgexpress dit is een tractor met een buswagen erachter leg je een grote afstand af over het strand.

Aan de waddenkant heb je het groene strand. Een prachtige wereld hier kun je heel veel vogelsoorten spotten en als je heel goed oplet, ook wel een zeehond.

Kwelders

Aan de oostkant van het eiland tref je kwelders aan. Een uniek stuk natuur. 100 jaar geleden was hier nog een kale zandvlakte. Omdat planten de kleideeltjes tegenhouden die met ieder hoogwater meegevoerd worden, wordt de kwelder steeds een beetje hoger. Je vindt hier unieke planten zoals bijvoorbeeld Lamsoor. De groei van de kwelders gaat gewoon door en het einde is nog niet in zicht. Bijzonder is de Oost-kwelder waar Lepelaars broeden!

Bos

In 1912 en 1919 zijn er bomen op Schiermonnikoog gepoot. Indertijd was het de bedoeling dat de bomen het verstuiven van zand tegen zouden gaan. Het idee was goed, maar de harde wind en ook de matige kwaliteit van de bodem zorgden er voor dat de bomen onvoldoende groeiden. Inmiddels zijn we 100 jaar verder en de bomen zijn toch taniger dan gedacht, want ze zijn er nog steeds.

Duinen

De duinen van Schiermonnikoog zijn het meest kalkrijk van alle Waddeneilanden. Je merkt hier niet direct wat van. Waar je wel wat van merkt is dat de duinen van Schiermonnikoog vrij begroeid zijn. Dit komt omdat er minder konijnen zijn. Ben je in het voorjaar op Schier? Bezoek dan de vuurtoren vallei waar de Parnassia dan uitbundig bloeit!

Dezelfde bloem bloeit ook in de Kobbeduinen. En voor wie echt even helemaal tot rust wil komen, in deze duinen ligt een stilte gebied. Oostelijk van de 2 houten orientatiebakens die zijn neergezet om wandelaars gevoel van richting te geven.

Heerlijk uitwaaien op de wadden.
De Kooiplaats

De Kooiplaats (NLD)

Kamperen doe je op autoluw Schiermonnikoog in een Safari de luxe tent met eigen sanitair. Het tentenveld ligt te midden …

  • Kamperen met douche en wc in de tent
  • Vlak bij duinen Schiermonnikoog
Meer info & boeken
De Safari de Luxe
Lees meer

De Safari de Luxe

Kamperen maar dan zonder enige concessie. Met het gemak van eigen sanitair bijvoorbeeld! Dat is kamperen in de Safaritent de …

  • Eigen sanitair. Douche en wc.
  • Keuken met (koud) stromend water