Welkom bij Country Camp

Stranden en baaien bij Begur

Camping Begur ligt aan de Costa Brava. Het wemelt er van de prachtige stranden, baaitjes en perfecte zwemplekken. Wij maken je graag wegwijs om het perfecte plekje te vinden.

Pals

De brede zandstranden van Pals strekken zich uit naar het noorden en geeft tot Gola del Tor kilometers lang een breed strand met fijn zand. Hier moet je naar toe als je wilt waterporten, beachvolleyballen of met de kinderen lekker in het zand wilt spelen. De stranden beschikken over douches en in het hoogseizoen staat er ook een strandwacht paraat.

Illa Roja & Sa Riera

De baaien van Illa Roja en Sa Riera hebben ook een fijn zandstrand en liggen net onder Pals. In Sa Riera vind je aan de boulevard leuke winkeltjes en restaurantjes. Illa Roja is omgeven door rotsen.

Aiguafreda

Verder naar het zuiden richting Begur kun je naar Aiguafreda. Niet een strand, want het is meer een haven, maar wel een plek waar je goed kunt snorkelen en duiken. De zwemplaatsen zijn voorzien van trappen en stukken beton, waar je op kunt zitten en zonnen.

Sa Tuna

Sa Tuna ligt heel dicht bij Aiguafreda en is echt een plaatje. Huizen omzomen de baai, er liggen wat vissersbootjes in het zand en er zijn restaurantjes waar je zicht hebt op het strand. Omdat het strand niet zo groot is, is de kans groot dat je er in het hoogseizoen veel drukte treft. Toch is het leuk om er even te kijken al is het maar om het perfecte plaatje te schieten.

Platja Fonda

Een stuk rustiger dan het nabije Aiguablava is: Platja Fonda. Dit strand heeft geen zand maar zwart grit en het is daarom aan te raden om slippers aan te doen. Anders is het wel heet aan je voeten! Het strand is aan de achterkant voorzien van hoge rotsen en het water is geweldig helder. Een mooie plek om te gaan snorkelen.

Fornells

Fornells en Platja da Fonda delen dezelfde parkeerplaats. Ga bij de opgang van de parkeerplaats (met de auto’s in je rug) naar links. Loop door tot je een straat links af kan slaan. Loop nu rechtdoor, op een gegeven moment krijg je aan je rechterhand een hotel. Als je de weg naar beneden links neemt kom je bij een zwemplateau van beton waar je geweldig kunt snorkelen.

Een leuke tip voor avonturiers: in Fornells kun je een wandelroute volgen naar Aiguablava. De route voert langs tunnels en achtertuinen en je hebt onderweg prachtige uitkijkpunten. De route is ongeveer 20 minuten en in Aiguablava kun je bij de duikschool (rechts aan het einde van het strand) vragen of ze een rubberbootje willen oproepen. Wanneer ze iemand te pakken krijgen, brengen ze je voor 2,50 per persoon weer terug naar Fornelss.

Aiguablava

Aiguablava is één van de bekendste strandjes van de Costa Brava. De handdoekdichtheid is hier in het hoogseizoen dan ook groot. Wij begrijpen best waarom het zo populair is, want het is een prachtig strand. Om het strand tref je leuke restaurants

Tamariu

Een klein dorp zonder al te veel hoogbouw gelegen aan een idyllisch zandstrand omringt door enkele goede restaurants. Kortom alle ingrediënten voor een fijne tijd aan het strand. Want heel veel meer is er toch niet nodig?

LLafranc

Is een wat luxer badplaatsje. Salvador Dali kwam hier graag. LLafranc heeft een zandstrand en vanuit de vuurtoren heb je een prachtig uitzicht over de Middellandse zee. Dit strand wordt ook getipt om te snorkelen, maar wat ons betreft zijn Fornelss en Aiguuafreda betere plekken om te snorkelen.

Calella de Palafrugell

Alleen zul je in het hoogseizoen niet zijn op dit strand. Echter is het één van de mooie baaitjes waar de omgeving van Begur bekend om staat. Het dorp met witte huizen lijkt willekeurig om het stand heen gezet te zijn. Er zijn terrassen en e zee is azuurblauw. De huizen aan het strand hebben boothuizen, vroeger dienden deze als een soort garage voor het werktuig van de vissers, tegenwoordig hebben de boothuizen andere functies.

In ons hoogseizoen (juli t/m augustus) is het druk aan de Costa Brava. De Spanjaarden hebben over het algemeen wat later vakantie dus ook in september houdt de drukte nog wel even aan. Onze tip: ga vroeg in de morgen of juist op de namiddag naar het strand. Lunch net als de Spanjaarden uitgebreid en neem vervolgens op het warmst van de dag een siësta. Als de kinderen hier niet voor te porren zijn, kunnen zij zich lekker vermaken in de zwembaden van camping Begur.

Rond de namiddag gaan de meeste badgasten weer naar huis, dat is het moment om naar het strand te gaan!  Dan komen er parkeerplaatsen en plekjes op het strand vrij. De temperatuur is nog heerlijk, het is lekker lang licht en je deelt het strand met locals. Spanjaarden eten later en net als je trek begint te krijgen, kun je zo aan tafel in één van de vele restaurantjes op en rond de stranden.