Welkom bij Country Camp

Maatregelen omtrent corona op camping Lei Suves

Bijgewerkt 1 sept 2020

Ook op vakantie is het belangrijk om de basismaatregelen in acht te nemen.

 • Was vaak je handen. 20 seconden lang met water en zeep, daarna handen goed drogen.
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg. Was daarna je handen.
 • Schud geen handen.
 • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen.
lei suves bovenaf
Tentenveld Country Camp op camping Lei Suves van bovenaf

Wanneer is camping Lei Suves te boeken? Op dit moment valt camping Lei Suves onder de code oranje van de Nederlandse overheid. Om deze reden is camping Lei Suves voor vakanties in 2020 niet meer te boeken.

Camping incheken. Tijdens het inchecken zijn desinfectiemiddelen, plexiglas, afstandstickers op de vloer aanwezig en wordt 1,5 meter afstand in acht genomen. In alle openbare ruimtes worden extra schoonmaakrondes gehouden.

Sanitair. De douches, de wc’s en de wastafels in de sanitairgebouwen kunnen worden gebruikt vanaf 1 juli waarbij 1,5 meter afstand in acht wordt genomen. Er worden extra schoonmaakrondes gehouden in alle openbare ruimtes op de camping en de sanitairgebouwen worden hier uiteraard ook in meegenomen.

 • Gasten zijn verplicht handen te wassen alvorens de sanitaire ruimtes te betreden.
 • Mondkapjes zijn verplicht in gemeenschappelijke (sanitaire) ruimtes
 • Afstand bewaren tot mede kampeerders is verplicht.
 • Wachten in de sanitaire ruimtes is verboden.
 • Buiten wachten is toegestaan maar alleen met in acht nemen van voldoende afstand.
 • Gebruikte mondkapjes en handschoenen deponeren in de daarvoor bestemde prullenbakken.

Horeca. Het terras is open en een reservering is niet nodig. Het restaurant op de camping is in gebruik met minimaal 1 meter tussen de tafels. Maximaal 10 personen . Afhaalmaaltijden zijn ook beschikbaar.

Zwemmen. Het zwembad op de camping is open. Waarbij bij aankomst en vertrek handen gewassen dient te worden. Ook de stranden in de omgeving zijn inmiddels weer vrij te bezoeken.

Speeltuinen. Kinderen mogen momenteel vrij gebruik maken van de speeltuinen op de camping.

Sport. In groepen van maximaal 10 personen toegestaan

Mondkapjes worden aangeraden om altijd te dragen. Verplicht in openbaar vervoer, vliegverkeer en zeetransport. Sinds 20 juli is het dragen van een masker daarnaast ook verplicht in alle openbare afgesloten gebouwen. D.w.z. alle overheidsgebouwen, ziekenhuizen, postkantoren, stadhuis etc. maar ook supermarkten, winkels, musea, restaurants en hotels. Eigenlijk alle gebouwen waar publiek betaald of gratis naar binnen kan. Lokaal kan dit ook verplicht zijn op markten.

Het dragen van een mondkapje is niet verplicht voor kinderen onder 11 jaar. (informatie over mondkapjes is overgenomen van de site van de ANWB)

 

Winkels en markten Alle winkels zijn open in Frankrijk, ook de grote warenhuizen en winkelcentra. Men is verplicht tot het dragen van mondkapje. Daarnaast worden extra maatregelen ingezet zoals: gebruik van pompje handgel bij de ingang, maximumaantal bezoekers, eenrichtingsverkeer in de winkel, markeringen bij de kassa (1 meter afstand). Ook mogen klanten soms met maximaal één andere persoon naar binnen.

Musea, pretparken en bezienswaardigheden In musea en monumenten zijn mondkapjes verplicht. Er geldt vaak een maximumaantal bezoekers en ook moeten bezoekers bij sommige plekken verplicht reserveren. Naast afstand houden in de wachtrijen kun je ook andere sanitaire maatregelen verwachten, zoals alleen afhaal-horeca of niet met muntgeld mogen betalen.

Vervoer

Voor zakelijk vervoer (taxi’s, deelauto’s) is het dragen van een masker verplicht voor passagiers (vanaf 11 jaar) en voor de bestuurder. De bestuurder kan echter worden vrijgesteld als hij een fysieke beveiliging tussen hem en zijn passagiers heeft aangebracht. Er geldt dan ook een maximum van 2 personen per zitrij achter de bestuurder.

Benzinerestaurants en wegrestaurants zijn gewoon open, volgens bovengenoemde regels. Je mag picknicken op de stopplaatsen (aires de repos) met maximaal 10 personen bijeen.

In het Franse openbaar vervoer zijn mondkapjes verplicht (bij treinen al in de stationshal). SNCF houdt in de treinen met verplichte reservering zo veel mogelijk stoelen vrij tussen de reizigers als de treinen niet vol zijn. Veel steden stimuleren het gebruik van fietsen.

Reizen. Inwoners uit Nederland zijn welkom in Frankrijk. Vrij reizen is toegestaan. Vrij reizen door Duitsland, Luxemburg en België is ook toegestaan.

Bovenstaande is een momentopname en wanneer het virus weer oplaait kunnen er aanpassingen komen op deze regels. Wij doen er alles aan om de gegevens op deze pagina zo actueel mogelijk te houden.