Over je vakantie en corona

Maatregelen omtrent Corona op camping Le Clou

Bijgewerkt 1 juli 2020

Ook op vakantie is het belangrijk om de basismaatregelen in acht te nemen.

 • Was vaak je handen. 20 seconden lang met water en zeep, daarna handen goed drogen.
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg. Was daarna je handen.
 • Schud geen handen.
 • Houd minimaal 1 meter afstand van anderen. In Frankrijk wordt 1 meter aangehouden in tegenstelling tot Nederland en Duitsland waar 1,5 meter wordt aangehouden.
tenten op camping le Clou

De navolgende tekst hebben wij ontvangen van de eigenaren van camping le Clou: Karin, Luuk, Marion en Carl.

Volgens de RIVM-experts is het “risico op besmetting tijdens een vakantie in Frankrijk niet groter dan in Nederland”.

In de laatste persconferentie heeft het Nederlandse kabinet aangekondigd dat reizen binnen de EU vanaf 15 juni weer mogelijk zijn tussen bepaalde landen. Hoewel Nederland hierbij Frankrijk niet meteen de gele status heeft gegeven, is in Frankrijk ook al aangekondigd dat de grenzen per 15 juni open gaan met de landen die dit willen.

Dit betekent dat de grenzen per 15 juni open zijn. Een vakantie in zonnig zuidwest Frankrijk is dus geen enkel probleem. In de gehele Dordogne gaan vanaf 2 juni de bezienswaardigheden, terrassen en restaurants weer open. Ook worden activiteiten zoals kanoën, paardrijden en verhuur van (elektrische) fietsen weer opgepakt. De altijd gezellige Franse marktjes zijn niet dicht geweest.

Ook dit jaar zullen we jullie gastvrij ontvangen en er alles aan doen om jullie een heerlijke vakantie in de mooie Dordogne te bieden. De camping zal dit jaar zeker niet helemaal vol zitten dus de ideale plek om rustig de zomervakantie door te brengen!

Het campingleven speelt zich voornamelijk buiten af en zoals bekend is er buiten nauwelijks kans op besmetting met het virus.

Onze branchevereniging heeft adviezen en voorschriften opgesteld om jullie verblijf veilig en toch zo normaal en prettig mogelijk te maken. Voor jullie verblijf op Le Clou betekent dit het volgende:  

 • De bij iedereen bekende richtlijnen zoals afstand bewaren (in Frankrijk minimaal 1 meter) en regelmatig handen wassen gelden ook op de camping.

Op essentiële plekken op de camping zoals receptie, zwembad, terras en sanitaire ruimten staat handgel of kun je de handen wassen met zeep. Waar nodig worden looproutes aangegeven (bar, receptie, en afhalen van het brood)

Zoals je van ons mag verwachten nemen wij zelf ook de nodige voorzorgsmaatregelen en volgen wij allemaal een speciale cursus.

 • De openbare sanitaire ruimten worden vaker schoongemaakt; in de toiletten is desinfectiemiddel aanwezig om de WC-bril te reinigen.
 • De speeltoestellen en zandbakken zijn vrij te gebruiken. Volgens de experts zorgt UV voor voldoende reiniging.
 • In het zwembad gelden nauwelijks beperkingen. Het terras rondom de baden is groot genoeg voor het verwachte aantal gasten en het chloor in het zwembadwater werkt desinfecterend. Indien de richtlijnen dit voorschrijven worden de bedjes en stoelen periodiek gereinigd. Speelgoed (ook opblaasbaar) en grote ballen zijn echter niet toegestaan, veiligheidsmiddelen zoals zwembandjes uiteraard wel.
 • Op het terras zijn jullie van harte welkom. Ook hier is de capaciteit voldoende voor het aantal gasten. Drankjes, snacks en pizza’s kunnen jullie op het terras nuttigen; maximaal 10 personen per tafel is toegestaan. Tussentijds reinigen we de tafels en stoelen. De table d’hôte kan in aangepaste vorm doorgaan. Ook het afhalen van maaltijden is mogelijk.
 • De animatie activiteiten passen we aan. Activiteiten zoals bijvoorbeeld het dierengeluidenspel, het ruilspel en voorlezen kunnen we organiseren. Anders ligt dat bij contactsporten zoals voetbal, mogelijk is dat vanaf 21 juni wel weer toegestaan.

Het gebruik van mondmaskers is in Frankrijk soms verplicht, met name als de minimale afstand van 1 meter niet mogelijk is en in het openbaar vervoer. Winkels kunnen maskers verplichten, maar dit komt in de praktijk niet of nauwelijks voor. Als op 21 juni fase 3 van de versoepeling ingaat, zullen sommige regels waarschijnlijk verder afgezwakt worden.

We raden je aan enkele maskers mee te nemen. Ze zijn ook hier te koop.

Tip: zorg dat je een koortsthermometer in de EHBO-doos hebt.

Rekening houdend met deze richtlijnen, vergelijkbaar met de Nederlandse regels, kunnen jullie hier een prettige en vrijwel normale vakantie doorbrengen.

Tot ziens op Le Clou!

Karin, Luuk, Marion en Carl.