Welkom bij Country Camp

Maatregelen omtrent Corona op camping Le Clou

Bijgewerkt 23 juli 2020

Ook op vakantie is het belangrijk om de basismaatregelen in acht te nemen.

 • Was vaak je handen. 20 seconden lang met water en zeep, daarna handen goed drogen.
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg. Was daarna je handen.
 • Schud geen handen.
 • Houd minimaal 1 meter afstand van anderen. In Frankrijk wordt 1 meter aangehouden in tegenstelling tot Nederland en Duitsland waar 1,5 meter wordt aangehouden.
tenten op camping le Clou

De navolgende tekst hebben wij ontvangen van de eigenaren van camping le Clou: Karin, Luuk, Marion en Carl.

derland”.

Een vakantie in zonnig zuidwest Frankrijk is geen eprobleem. In de gehele Dordogne gaan vanaf 2 juni de bezienswaardigheden, terrassen en restaurants weer open. Ook worden activiteiten zoals kanoën, paardrijden en verhuur van (elektrische) fietsen weer opgepakt. De altijd gezellige Franse marktjes zijn niet dicht geweest.

Ook dit jaar zullen we jullie gastvrij ontvangen en er alles aan doen om jullie een heerlijke vakantie in de mooie Dordogne te bieden. De camping zal dit jaar zeker niet helemaal vol zitten dus de ideale plek om rustig de zomervakantie door te brengen!

Het campingleven speelt zich voornamelijk buiten af en zoals bekend is er buiten nauwelijks kans op besmetting met het virus.

Onze branchevereniging heeft adviezen en voorschriften opgesteld om jullie verblijf veilig en toch zo normaal en prettig mogelijk te maken. Voor jullie verblijf op Le Clou betekent dit het volgende:  

 • De bij iedereen bekende richtlijnen zoals afstand bewaren (in Frankrijk minimaal 1 meter) en regelmatig handen wassen gelden ook op de camping.

Op essentiële plekken op de camping zoals receptie, zwembad, terras en sanitaire ruimten staat handgel of kun je de handen wassen met zeep. Waar nodig worden looproutes aangegeven (bar, receptie, en afhalen van het brood)

Zoals je van ons mag verwachten nemen wij zelf ook de nodige voorzorgsmaatregelen en volgen wij allemaal een speciale cursus.

 • De openbare sanitaire ruimten worden vaker schoongemaakt; in de toiletten is desinfectiemiddel aanwezig om de WC-bril te reinigen.
 • De speeltoestellen en zandbakken zijn vrij te gebruiken. Volgens de experts zorgt UV voor voldoende reiniging.
 • In het zwembad gelden nauwelijks beperkingen. Het terras rondom de baden is groot genoeg voor het verwachte aantal gasten en het chloor in het zwembadwater werkt desinfecterend. Indien de richtlijnen dit voorschrijven worden de bedjes en stoelen periodiek gereinigd. Speelgoed (ook opblaasbaar) en grote ballen zijn echter niet toegestaan, veiligheidsmiddelen zoals zwembandjes uiteraard wel.
 • Op het terras zijn jullie van harte welkom. Ook hier is de capaciteit voldoende voor het aantal gasten. Drankjes, snacks en pizza’s kunnen jullie op het terras nuttigen; maximaal 10 personen per tafel is toegestaan. Tussentijds reinigen we de tafels en stoelen. De table d’hôte kan in aangepaste vorm doorgaan. Ook het afhalen van maaltijden is mogelijk.
 • De animatie activiteiten passen we aan. Activiteiten zoals bijvoorbeeld het dierengeluidenspel, het ruilspel en voorlezen kunnen we organiseren.

Hieronder volgt algemene informatie over vakantie in Frankrijk.

Mondkapjes worden aangeraden om altijd te dragen. Verplicht in openbaar vervoer, vliegverkeer en zeetransport. Sinds 20 juli is het dragen van een masker daarnaast ook verplicht in alle openbare afgesloten gebouwen. D.w.z. alle overheidsgebouwen, ziekenhuizen, postkantoren, stadhuis etc. maar ook supermarkten, winkels, musea, restaurants en hotels. Eigenlijk alle gebouwen waar publiek betaald of gratis naar binnen kan. Lokaal kan dit ook verplicht zijn op markten.

Het dragen van een mondkapje is niet verplicht voor kinderen onder 11 jaar. (informatie over mondkapjes is overgenomen van de site van de ANWB)

Winkels en markten Alle winkels zijn open in Frankrijk, ook de grote warenhuizen en winkelcentra. Men is verplicht tot het dragen van mondkapje. Daarnaast worden extra maatregelen ingezet zoals: gebruik van pompje handgel bij de ingang, maximumaantal bezoekers, eenrichtingsverkeer in de winkel, markeringen bij de kassa (1 meter afstand). Ook mogen klanten soms met maximaal één andere persoon naar binnen.

Musea, pretparken en bezienswaardigheden In musea en monumenten zijn mondkapjes verplicht. Er geldt vaak een maximumaantal bezoekers en ook moeten bezoekers bij sommige plekken verplicht reserveren. Naast afstand houden in de wachtrijen kun je ook andere sanitaire maatregelen verwachten, zoals alleen afhaal-horeca of niet met muntgeld mogen betalen.

Vervoer

Voor zakelijk vervoer (taxi’s, deelauto’s) is het dragen van een masker verplicht voor passagiers (vanaf 11 jaar) en voor de bestuurder. De bestuurder kan echter worden vrijgesteld als hij een fysieke beveiliging tussen hem en zijn passagiers heeft aangebracht. Er geldt dan ook een maximum van 2 personen per zitrij achter de bestuurder.

Benzinerestaurants en wegrestaurants zijn gewoon open, volgens bovengenoemde regels. Je mag picknicken op de stopplaatsen (aires de repos) met maximaal 10 personen bijeen.

In het Franse openbaar vervoer zijn mondkapjes verplicht (bij treinen al in de stationshal). SNCF houdt in de treinen met verplichte reservering zo veel mogelijk stoelen vrij tussen de reizigers als de treinen niet vol zijn. Veel steden stimuleren het gebruik van fietsen.

Reizen. Inwoners uit Nederland zijn welkom in Frankrijk. Vrij reizen is toegestaan. Vrij reizen door Duitsland, Luxemburg en België is ook toegestaan.

Bovenstaande is een momentopname en wanneer het virus weer oplaait kunnen er aanpassingen komen op deze regels. Wij doen er alles aan om de gegevens op deze pagina zo actueel mogelijk te houden.

Vervolg informatie le Clou

We raden je aan enkele maskers mee te nemen. Ze zijn ook hier te koop.

Tip: zorg dat je een koortsthermometer in de EHBO-doos hebt.

Rekening houdend met deze richtlijnen, vergelijkbaar met de Nederlandse regels, kunnen jullie hier een prettige en vrijwel normale vakantie doorbrengen.

Tot ziens op Le Clou!

Karin, Luuk, Marion en Carl.