Over je vakantie en corona

Maatregelen omtrent Corona op camping La Garenne

Bijgewerkt 1 juli 2020

Ook op vakantie is het belangrijk om de basismaatregelen in acht te nemen.

  • Was vaak je handen. 20 seconden lang met water en zeep, daarna handen goed drogen.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg. Was daarna je handen.
  • Schud geen handen.
  • Houd 1 meter afstand (2 armlengtes) van anderen. In Frankrijk geldt 1 meter afstand.
Camping La Garenne met het grote zwembad van bovenaf

Wanneer is camping La Garenne te boeken? De tenten van Country Camp zijn beschikbaar voor de verhuur. Er kan gebruik gemaakt worden van het openbare sanitair op de camping.

Camping incheken. Tijdens het inchecken zijn desinfectiemiddelen, plexiglas, aanwezig en wordt 1 meter afstand in acht genomen. In alle openbare ruimtes worden extra schoonmaakrondes gehouden. De receptie is niet groot. Daarom is één gast toegestaan. Is er iemand voor je dan wacht je buiten op gepaste afstand tot je aan de beurt bent. Vriendelijk verzoek van de camping: kom alleen naar de receptie.

Sanitair. De douches, de wc’s en de wastafels in de sanitairgebouwen kunnen worden gebruikt waarbij 1,5 meter afstand in acht wordt genomen. Er worden extra schoonmaakrondes gehouden in alle openbare ruimtes op de camping en de sanitairgebouwen worden hier uiteraard ook in meegenomen.

Afwas. Doe (af)was zoveel mogelijk bij de tent. Zo blijft er ruimte voor iedereen. Mocht je het sanitairgebouw willen bezoeken voor zaken die je kunt plannen: bijvoorbeeld douchen, kies dan een rustig tijdstip.

Horeca. Het restaurant is weer geopend en gezien het grote terras kan er met voldoende afstand genoten worden van een hapje en een drankje. In Frankrijk is de regel, minimaal 1 meter tussen de tafels en maximaal 10 gasten per tafel . Waarbij de gasten niet uit persé uit dezelfde huishouding hoeven te zijn. Snacks, pizza en de grotere afhaalmaaltijden kunnen worden besteld. De maaltijden staan dan op een afgesproken tijdstip voor je klaar.

Zwemmen het royale zwembad en zonneterras hebben samen een oppervlakte van 700m2. Volgens het Franse protocol mogen er daarom 175 gasten tegelijk in het zwembad. Om de hygiëne zoveel mogelijk te garanderen mag zelf meegebracht (opblaas) speelgoed niet gebruikt worden in het zwembad. Zwemvestjes en zwembandjes die er voor zorgen dat de veiligheid van de kleinste zwemmers wordt gegarandeerd zijn wel toegestaan. Ligbedden en desinfectiemiddelen zijn aanwezig.

Animatie In het hoogseizoen is Nederlandse animatie aanwezig. Het programma van het enthousiaste team is volledig afgestemd op de nieuwe situatie.

Mondkapjes De Franse overheid wijst op het nut van mondbescherming dus vooral in de grote steden zie je relatief veel mensen rondlopen met mondkapjes. Dit is in Frankrijk echter niet verplicht op straat. Ook niet in het park, op het strand of andere plekken in de buitenlucht.

  • Wel zijn mondkapjes in Frankrijk verplicht in het openbaar vervoer en ook in musea.
  • Verder zijn mondkapjes soms verplicht in winkels (elke winkelier of winkelketen mag dit zelf beslissen), theaters en concertzalen.

Deze verplichting (‘le port du masque obligatoire’) geldt in principe alleen voor personen ouder dan 12 jaar en het staat aangegeven bij de ingang.Het dragen van mondkapjes op de camping is niet verplicht.

Winkels en markten Alle winkels mogen weer open in Frankrijk, zelfs de grote warenhuizen en winkelcentra. Winkeliers bepalen zelf hun veiligheidsregels. Zo zie je in de grote steden nu in veel winkels: verplicht dragen van mondkapje en gebruik van pompje handgel bij de ingang, maximumaantal bezoekers, eenrichtingsverkeer in de winkel, markeringen bij de kassa (1 meter afstand). Ook mogen klanten soms met maximaal één andere persoon naar binnen. De meeste supermarkten zijn hierin minder streng. (In La Voulte sur Rhône zijn de supermarkten minder streng).

Voor de markt bepaalt elke gemeente haar regels, maar ook hier kunnen mondkapjes verplicht zijn voor verkopers én bezoekers.

Musea, pretparken en bezienswaardigheden In musea en monumenten zijn mondkapjes verplicht. Er geldt vaak een maximumaantal bezoekers en ook moeten bezoekers bij sommige plekken verplicht reserveren. Naast afstand houden in de wachtrijen kun je ook andere sanitaire maatregelen verwachten, zoals alleen afhaal-horeca of niet met muntgeld mogen betalen.

Vervoer Met de auto: in Frankrijk zijn geen regels over een maximum aantal huishoudens per auto. Benzinerestaurants en wegrestaurants zijn gewoon open, volgens bovengenoemde regels. Je mag picknicken op de stopplaatsen (aires de repos) met maximaal 10 personen bijeen.

In het Franse openbaar vervoer zijn mondkapjes verplicht (bij treinen al in de stationshal). SNCF houdt in de treinen met verplichte reservering zo veel mogelijk stoelen vrij tussen de reizigers als de treinen niet vol zijn. Veel steden stimuleren het gebruik van fietsen.

Reizen. Vanaf 15 juni zijn inwoners uit Schengenlanden weer welkom in Frankrijk. Nederland is een Schengenland. Vrij reizen is toegestaan. Vrij reizen door Duitsland, Luxemburg en België is vanaf 15 juni ook toegestaan.

Bovenstaande is een momentopname en wanneer het virus weer oplaait kunnen er aanpassingen komen op deze regels. Wij doen er alles aan om de gegevens op deze pagina zo actueel mogelijk te houden.

Met dank aan camping La Garenne