Welkom bij Country Camp

Maatregelen omtrent Corona op camping La Garenne

Bijgewerkt 23 juli 2020

Ook op vakantie is het belangrijk om de basismaatregelen in acht te nemen.

  • Was vaak je handen. 20 seconden lang met water en zeep, daarna handen goed drogen.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg. Was daarna je handen.
  • Schud geen handen.
  • Houd 1 meter afstand (2 armlengtes) van anderen. In Frankrijk geldt 1 meter afstand.
Camping La Garenne met het grote zwembad van bovenaf

Wanneer is camping La Garenne te boeken? De tenten van Country Camp zijn beschikbaar voor de verhuur. Er kan gebruik gemaakt worden van het openbare sanitair op de camping.

Camping incheken. Tijdens het inchecken zijn desinfectiemiddelen, plexiglas, aanwezig en wordt 1 meter afstand in acht genomen. In alle openbare ruimtes worden extra schoonmaakrondes gehouden. De receptie is niet groot. Daarom is één gast toegestaan. Is er iemand voor je dan wacht je buiten op gepaste afstand tot je aan de beurt bent. Vriendelijk verzoek van de camping: kom alleen naar de receptie.

Sanitair. De douches, de wc’s en de wastafels in de sanitairgebouwen kunnen worden gebruikt waarbij 1,5 meter afstand in acht wordt genomen. Er worden extra schoonmaakrondes gehouden in alle openbare ruimtes op de camping en de sanitairgebouwen worden hier uiteraard ook in meegenomen.

Afwas. Doe (af)was zoveel mogelijk bij de tent. Zo blijft er ruimte voor iedereen. Mocht je het sanitairgebouw willen bezoeken voor zaken die je kunt plannen: bijvoorbeeld douchen, kies dan een rustig tijdstip.

Horeca. Het restaurant is weer geopend en gezien het grote terras kan er met voldoende afstand genoten worden van een hapje en een drankje. In Frankrijk is de regel, minimaal 1 meter tussen de tafels en maximaal 10 gasten per tafel . Waarbij de gasten niet uit persé uit dezelfde huishouding hoeven te zijn. Snacks, pizza en de grotere afhaalmaaltijden kunnen worden besteld. De maaltijden staan dan op een afgesproken tijdstip voor je klaar.

Zwemmen het royale zwembad en zonneterras hebben samen een oppervlakte van 700m2. Volgens het Franse protocol mogen er daarom 175 gasten tegelijk in het zwembad. Om de hygiëne zoveel mogelijk te garanderen mag zelf meegebracht (opblaas) speelgoed niet gebruikt worden in het zwembad. Zwemvestjes en zwembandjes die er voor zorgen dat de veiligheid van de kleinste zwemmers wordt gegarandeerd zijn wel toegestaan. Ligbedden en desinfectiemiddelen zijn aanwezig.

Animatie In het hoogseizoen is Nederlandse animatie aanwezig. Het programma van het enthousiaste team is volledig afgestemd op de nieuwe situatie.

Mondkapjes worden aangeraden om altijd te dragen. Verplicht in openbaar vervoer, vliegverkeer en zeetransport. Sinds 20 juli is het dragen van een masker daarnaast ook verplicht in alle openbare afgesloten gebouwen. D.w.z. alle overheidsgebouwen, ziekenhuizen, postkantoren, stadhuis etc. maar ook supermarkten, winkels, musea, restaurants en hotels. Eigenlijk alle gebouwen waar publiek betaald of gratis naar binnen kan. Lokaal kan dit ook verplicht zijn op markten.

Het dragen van een mondkapje is niet verplicht voor kinderen onder 11 jaar. (informatie over mondkapjes is overgenomen van de site van de ANWB)

Winkels en markten Alle winkels zijn open in Frankrijk, ook de grote warenhuizen en winkelcentra. Men is verplicht tot het dragen van mondkapje. Daarnaast worden extra maatregelen ingezet zoals: gebruik van pompje handgel bij de ingang, maximumaantal bezoekers, eenrichtingsverkeer in de winkel, markeringen bij de kassa (1 meter afstand). Ook mogen klanten soms met maximaal één andere persoon naar binnen.

Musea, pretparken en bezienswaardigheden In musea en monumenten zijn mondkapjes verplicht. Er geldt vaak een maximumaantal bezoekers en ook moeten bezoekers bij sommige plekken verplicht reserveren. Naast afstand houden in de wachtrijen kun je ook andere sanitaire maatregelen verwachten, zoals alleen afhaal-horeca of niet met muntgeld mogen betalen.

Vervoer

Voor zakelijk vervoer (taxi’s, deelauto’s) is het dragen van een masker verplicht voor passagiers (vanaf 11 jaar) en voor de bestuurder. De bestuurder kan echter worden vrijgesteld als hij een fysieke beveiliging tussen hem en zijn passagiers heeft aangebracht. Er geldt dan ook een maximum van 2 personen per zitrij achter de bestuurder.

Benzinerestaurants en wegrestaurants zijn gewoon open, volgens bovengenoemde regels. Je mag picknicken op de stopplaatsen (aires de repos) met maximaal 10 personen bijeen.

In het Franse openbaar vervoer zijn mondkapjes verplicht (bij treinen al in de stationshal). SNCF houdt in de treinen met verplichte reservering zo veel mogelijk stoelen vrij tussen de reizigers als de treinen niet vol zijn. Veel steden stimuleren het gebruik van fietsen.

Reizen. Inwoners uit Nederland zijn welkom in Frankrijk. Vrij reizen is toegestaan. Vrij reizen door Duitsland, Luxemburg en België is ook toegestaan.

Bovenstaande is een momentopname en wanneer het virus weer oplaait kunnen er aanpassingen komen op deze regels. Wij doen er alles aan om de gegevens op deze pagina zo actueel mogelijk te houden.

Met dank aan camping La Garenne en de ANWB