Over je vakantie en corona

Maatregelen omtrent Corona op camping Eurosol

Bijgewerkt 1 juli 2020

Ook op vakantie is het belangrijk om de basismaatregelen in acht te nemen.

  • Was vaak je handen. 20 seconden lang met water en zeep, daarna handen goed drogen.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg. Was daarna je handen.
  • Schud geen handen.
  • Houd 1 meter afstand (2 armlengtes) van anderen. In Frankrijk geldt 1 meter afstand.
Stranden en meren in de omgeving van camping Eurosol zijn vrij toegankelijk

Wanneer is camping Eurosol te boeken? Op 20 juni 2020 is de camping weer open gegaan. Alle kampeermiddelen zijn welkom. Maximaal 60 % van de capaciteit zal worden benut. De tenten van Country Camp inmiddels ook beschikbaar voor de verhuur. Er kan gebruik gemaakt worden van het openbare sanitair op de camping.

Camping incheken. Tijdens het inchecken zijn desinfectiemiddelen en plexiglas aanwezig en wordt 1 meter afstand in acht genomen. In alle openbare ruimtes worden extra schoonmaakrondes gehouden. In de receptie zijn maximaal 2 gasten toegestaan. Is de receptie “vol” dan wacht je buiten op gepaste afstand tot je aan de beurt bent. Vriendelijk verzoek van de camping: kom alleen naar de receptie.

Sanitair. De douches, de wc’s en de wastafels in de sanitairgebouwen kunnen worden gebruikt waarbij 1 meter afstand in acht wordt genomen. Er worden extra schoonmaakrondes gehouden in alle openbare ruimtes op de camping en de sanitairgebouwen worden hier uiteraard ook in meegenomen.

Horeca. In het restaurant is open op reservering. In Frankrijk is de regel, minimaal 1 meter tussen de tafels en maximaal 10 gasten per tafel . Waarbij de gasten niet uit persé uit dezelfde huishouding hoeven te zijn. Afhalen van maaltijden of snacks kan ook.

Zwemmen voor het zwembad dien je te reserveren. Om iedereen de gelegenheid te geven van het zwembad gebruik te maken is de maximale verblijfsduur: 3uur. Ligbedden zijn niet aanwezig.

Animatie. Grote feestavonden zullen dit jaar om veiligheidsredenen niet worden georganiseerd. Het programma van het animatie team zal worden afgestemd op de nieuwe situatie.

Mondkapjes De Franse overheid wijst op het nut van mondbescherming dus vooral in de grote steden zie je relatief veel mensen rondlopen met mondkapjes. Dit is in Frankrijk echter niet verplicht op straat. Ook niet in het park, op het strand of andere plekken in de buitenlucht.

  • Wel zijn mondkapjes in Frankrijk verplicht in het openbaar vervoer en ook in musea.
  • Verder zijn mondkapjes soms verplicht in winkels (elke winkelier of winkelketen mag dit zelf beslissen), theaters en concertzalen.

Deze verplichting (‘le port du masque obligatoire’) geldt in principe alleen voor personen ouder dan 12 jaar en het staat aangegeven bij de ingang.

Winkels en markten Alle winkels mogen weer open in Frankrijk, zelfs de grote warenhuizen en winkelcentra. Winkeliers bepalen zelf hun veiligheidsregels. Zo zie je in de grote steden nu in veel winkels: verplicht dragen van mondkapje en gebruik van pompje handgel bij de ingang, maximumaantal bezoekers, eenrichtingsverkeer in de winkel, markeringen bij de kassa (1 meter afstand). Ook mogen klanten soms met maximaal één andere persoon naar binnen.

Voor de markt bepaalt elke gemeente haar regels, maar ook hier kunnen mondkapjes verplicht zijn voor verkopers én bezoekers.

Musea, pretparken en bezienswaardigheden In musea en monumenten zijn mondkapjes verplicht. Er geldt vaak een maximumaantal bezoekers en ook moeten bezoekers bij sommige plekken verplicht reserveren. Naast afstand houden in de wachtrijen kun je ook andere sanitaire maatregelen verwachten, zoals alleen afhaal-horeca of niet met muntgeld mogen betalen.

Vervoer Met de auto: in Frankrijk zijn geen regels over een maximum aantal huishoudens per auto. Benzinerestaurants en wegrestaurants zijn gewoon open, volgens bovengenoemde regels. Je mag picknicken op de stopplaatsen (aires de repos) met maximaal 10 personen bijeen.

In het Franse openbaar vervoer zijn mondkapjes verplicht (bij treinen al in de stationshal). SNCF houdt in de treinen met verplichte reservering zo veel mogelijk stoelen vrij tussen de reizigers als de treinen niet vol zijn. Veel steden stimuleren het gebruik van fietsen.

Reizen. Vanaf 15 juni zijn inwoners uit Schengenlanden weer welkom in Frankrijk. Nederland is een Schengenland. Vrij reizen is toegestaan. Vrij reizen door Duitsland, Luxemburg en België is vanaf 15 juni ook toegestaan.

Bovenstaande is een momentopname en wanneer het virus weer oplaait kunnen er aanpassingen komen op deze regels. Wij doen er alles aan om de gegevens op deze pagina zo actueel mogelijk te houden.

Met dank aan onze servicemedewerkers Frits en Yvonne op camping Eurosol.