Welkom bij Country Camp

Maatregelen omtrent corona op camping Begur

Bijgewerkt 25 augustus 2020

Prachtige baaitjes in de omgeving van camping Begur

Op 24 augustus heeft Spanje van de Nederlandse overheid code oranje gekregen.

Dit betekent dat in Nederland woonachtige bezoekers van Spanje het dringende advies krijgen om in quarantaine te gaan bij thuiskomst. Wij gunnen iedereen uiteraard zijn vakantie, maar volgen ten alle tijden de richtlijnen van de overheid. Om deze reden adviseren wij inwoners van Nederland niet meer af te reizen naar camping Begur. Met alle in Nederland woonachtige gasten van camping Begur met aankomst of vertrek na 24 augustus in een tent van Country Camp is inmiddels contact geweest en zijn er passende oplossingen gevonden.

Camping Begur is gewoon geopend en de tenten van Country Camp zijn te boeken. Spaanse gasten die in eigen land (Spanje) op vakantie gaan zijn van harte welkom in onze tenten. Hieronder een overzicht van de maatregelen in en rondom Begur.

Algemeen: de regels om afstand tot elkaar te houden worden in de omgeving van en op camping Begur goed nageleefd. Volgens onze lokale servicemedewerkers is de sfeer relaxt en houdt men zich in regio Begur goed aan de regels omtrent Corona. Hoofdstad Barcelona, regio Lleida en plaatsen Figueres en Vilafant worden afgeraden om te bezoeken. Zowel door de Nederlandse Overheid en de Spaanse overheid. De stranden, mooie stadjes en het fantastische achterland van camping Begur zijn heel goed veilig te bezoeken en de drukte valt erg mee.

In en rond camping Begur geldt geen lockdown. Het aantal COVID-besmettingen is gestegen in de stad Barcelona . Het risico op besmetting in dit gebied is hierdoor toegenomen. Ons advies voor (Spaanse) Country Camp gasten: Reis alléén naar Groot-Barcelona als dit noodzakelijk is. De grens van dit gebied ligt op 130 kilometer van camping Begur Dit geldt ook voor de plaatsen Figueres en Vilafant op 60 km van Begur in de provincie Gerona. Ook in het gewest Segrià (Lleida en omgeving) 236 kilometer van Begur is sprake van een hoog risico op besmetting. Verkeer van en naar het gewest Segrià (Lleida en omgeving) is verboden, behalve voor doorreis over de snelweg. Probeer aankomst en vertrek van en naar het vliegveld van Barcelona te vermijden. Als dit niet mogelijk is reis dan direct zonder te stoppen , om te rusten of te tanken, vanaf het vliegveld door naar uw bestemming. Dit geldt ook voor de terugreis.

Camping incheken. Tijdens het inchecken zijn desinfectiemiddelen, plexiglas, afstandstickers op de vloer aanwezig en wordt 1,5 meter afstand in acht genomen. In alle openbare ruimtes worden extra schoonmaakrondes gehouden. Wanneer er niet voldoende afstand gehouden kan worden is het dragen van mondkapjes in openbare ruimten verplicht.

Sanitair. De douches, de wc’s en de wastafels in de sanitairgebouwen kunnen worden gebruiktwaarbij 1,5 meter afstand in acht wordt genomen. Er worden extra schoonmaakrondes gehouden in alle openbare ruimtes op de camping en de sanitairgebouwen worden hier uiteraard ook in meegenomen.

Horeca. Het terras en het restaurant is open. Een reservering is niet nodig. Op afstand blijven is uiteraard ook in Spanje de regel. Afhaalmaaltijden zijn ook beschikbaar.

Mondkapjes/ Verplicht in heel Spanje in het openbaar vervoer, en overal (binnen en buiten)  als er geen afstand van 2 meter gehouden kan worden.
Vanwege stijging van het aantal besmettingen kunnen er per regio strengere maatregelen zijn (bijv. mondkapjes verplicht ook als er wél 2 meter afstand  gehouden kan worden). De verplichting tot het dragen van een mondkapje geldt niet voor kinderen onder de 7 jaar.

Update van onze servicemedewerkers : Op de camping wordt het niet dragen van een mondkapje gedoogd omdat de camping niet volledig is bezet en afstand houden erg goed mogelijk is. Buiten de camping moet wel een mondkapje worden gedragen.

Speeltuinen en sportvelden. Kinderen mogen vrij gebruik maken van de speeltuinen op de camping en sporten is toegestaan.

Zwemmen: Standen zijn toegankelijk maar er is wel toezicht. Is het te druk dan kom je het strand niet op. In zee is een mondkapje niet verplicht, van en naar het strand wel.

Supermarkten zijn geopend. Je dient een mondkapje te dragen. Dit geldt voor alle openbare ruimten. Dus ook in winkels.

Reizen. Nederlandse gasten wordt sterk ontraden om Spanje te bezoeken. Alleen voor noodzakelijke reizen. Vakantie is geen noodzakelijke reis. Spanjaarden kunnen wel in eigen land op vakantie gaan en dus ook camping Begur bezoeken.

Auto: Indien samen met personen buiten het huishouden zijn mondkapjes verplicht.

Bovenstaande is een momentopname en wanneer het virus weer oplaait kunnen er aanpassingen komen op deze regels. Wij doen er alles aan om de gegevens op deze pagina zo actueel mogelijk te houden.

Met dank aan onze servicemedewerkers Nathan en Gerda  op camping Begur.