Over je vakantie en corona

Maatregelen omtrent corona op camping Begur

Bijgewerkt 2 juli 2020

Ook op vakantie is het belangrijk om de basismaatregelen in acht te nemen.

  • Was vaak je handen. 20 seconden lang met water en zeep, daarna handen goed drogen.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg. Was daarna je handen.
  • Schud geen handen.
  • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen.
Prachtige baaitjes in de omgeving van camping Begur

Wanneer is camping Begur te boeken? Er wordt weer volledig gebruik gemaakt van de sanitaire voorzieningen op deze camping. De grenzen zijn open en de tenten van Country Camp zijn beschikbaar voor de verhuur.

Camping incheken. Tijdens het inchecken zijn desinfectiemiddelen, plexiglas, afstandstickers op de vloer aanwezig en wordt 1,5 meter afstand in acht genomen. In alle openbare ruimtes worden extra schoonmaakrondes gehouden. Wanneer er niet voldoende afstand gehouden kan worden is het dragen van mondkapjes in openbare ruimten verplicht.

Sanitair. De douches, de wc’s en de wastafels in de sanitairgebouwen kunnen worden gebruikt vanaf 1 juli waarbij 1,5 meter afstand in acht wordt genomen. Er worden extra schoonmaakrondes gehouden in alle openbare ruimtes op de camping en de sanitairgebouwen worden hier uiteraard ook in meegenomen.

Horeca. Het terras en het restaurant is open. Een reservering is niet nodig. Op afstand blijven is uiteraard ook in Spanje de regel. Afhaalmaaltijden zijn ook beschikbaar.

Mondkapjes Wanneer 1,5 meter afstand houden niet lukt dien je een mondkapje te dragen. Dit geldt voor alle openbare ruimten. Dus ook in winkels, etc. In het openbaar vervoer is net als in Nederland sowieso een mondkapje verplicht.

Speeltuinen en sportvelden. Kinderen mogen vrij gebruik maken van de speeltuinen op de camping en sporten is toegestaan.

Supermarkten zijn geopend. Wanneer 1,5 meter afstand houden niet lukt dien je een mondkapje te dragen. Dit geldt voor alle openbare ruimten. Dus ook in winkels.

Reizen. Vanaf 22 juni zijn inwoners uit Schengenlanden weer welkom in Spanje. Nederland is een Schengenland. Vrij reizen is toegestaan. Vrij reizen door Duitsland, Luxemburg en België is ook toegestaan. Onze tenten op camping Begur worden weer verhuurd. Het is dus mogelijk om over land naar Begur te reizen voor de aanvang van je vakantie.

Bovenstaande is een momentopname en wanneer het virus weer oplaait kunnen er aanpassingen komen op deze regels. Wij doen er alles aan om de gegevens op deze pagina zo actueel mogelijk te houden.