Over je vakantie en corona

Hoe kom je op Schiermonnikoog ?

Overtocht Schiermonnikoog

Op Schiermonnikoog  hangt een heel andere, meer relaxte sfeer dan op de vaste wal. Dat wordt voor een groot deel veroorzaakt doordat Schiermonnikoog een  autoluw eiland is. Camping de Kooiplaats kun je dus niet bereiken met de auto.  Hoe je er wel komt, vertellen we je hier. Je bootreis start in Lauwersoog.

OP DIT MOMENT IS HET DRAGEN VAN EEN MONDKAPJE OP DE VEERBOOT VERPLICHT EN RESERVEREN VAN EEN KAARTJE ABSOLUUT AAN TE RADEN

Reserveer een kaartje.

Boottickets reserveer je hier Let goed op. De rederij vaart ook naar Ameland. Check dus even goed of je het juiste eiland hebt en wat de afvaarten betreft: check ook de route.  Van Lauwersoog naar Schiermonnikoog of andersom.

Naar Lauwersoog

Kom je met de auto dan is dit het adres van de veerbootterminal. Hier parkeer je ook de auto.

Zeedijk 11 9976 VM Lauwersoog

Vervolgens neem je de boot. Tijdens de vakanties, feestdagen en dagen met mooi weer kan het druk zijn. Wees dus op tijd.

Met het openbaar vervoer naar Lauwersoog

Vanuit Leeuwarden( 155 van Arriva) en Groningen (lijn 163 van Q-buzz) rijden er bussen naar Lauwersoog. De dienstregeling is zo georganiseerd dat de bus aankomt op Lauwersoog aansluitend op de vertrektijd van de veerboot. Kom je vanaf het eiland dan wacht de bus tot de boot is aangekomen. De bus vertrekt dus niet eerder.

Met privé sanitair!
De Kooiplaats

De Kooiplaats (NLD)

Kamperen doe je op autoluw Schiermonnikoog in een Safari de luxe tent met eigen sanitair. Het tentenveld ligt te midden …

  • Boerderijcamping
  • Vlak bij duinen Schiermonnikoog
Meer info & boeken
De Safari de Luxe
Kijk binnen

De Safari de Luxe

Kamperen maar dan zonder enige concessie. Met het gemak van eigen sanitair bijvoorbeeld! Dat is kamperen in de Safaritent de …

  • Eigen sanitair
  • Keuken met warm stromend water

Vervoer op het eiland

Camping de Kooiplaats ligt op 20 minuten wandelen van de veerboot. je bagage kan worden opgehaald door de campingeigenaren van camping de Kooiplaats. Wil je hier gebruik van maken? Laat dan even weten wanneer je denkt aan te komen. Tel 050-5011515 / info@countrycamp.nl (om verwarring te voorkomen is het handig om je reserveringsnummer ook door te geven)

Huur gelijk een fiets. Bij de veerboot kun je gelijk een fiets huren. Zo fiets je in 5 minuten naar de camping. Ook in het dorp kun je op twee adressen fietsen huren. Het huren van een fiets kost ongeveer 9,- per dag. Reserveren svp minimaal 1 dag van te voren.

 

Je bent er. Veel plezier op Schiermonnikoog!