Over je vakantie en corona

Maatregelen omtrent Corona op camping Domaine des Messires

Bijgewerkt 2 juli 2020

Ook op vakantie is het belangrijk om de basismaatregelen in acht te nemen.

  • Was vaak je handen. 20 seconden lang met water en zeep, daarna handen goed drogen.
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog.
  • Gebruik papieren zakdoekjes om je neus te snuiten en gooi deze daarna weg. Was daarna je handen.
  • Schud geen handen.
  • Houd 1,5 meter afstand (2 armlengtes) van anderen.
domaine des messires water
camping Domaine des Messires

Wanneer is camping Domaine des Messires te boeken? De tenten van Country Camp zijn beschikbaar voor de verhuur. Er kan gebruik gemaakt worden van het openbare sanitair op de camping.

Camping incheken. Tijdens het inchecken zijn desinfectiemiddelen, plexiglas, afstandstickers op de vloer aanwezig en wordt 1,5 meter afstand in acht genomen. In alle openbare ruimtes worden extra schoonmaakrondes gehouden. Wanneer 1,5 meter afstand houden niet mogelijk is, zullen de medewerkers mondkapjes dragen bij het inchecken. Van gasten wordt het dragen van mondkapjes niet verwacht, maar het mag uiteraard wel.

Sanitair. De douches, de wc’s en de wastafels in de sanitairgebouwen kunnen worden gebruikt vanaf 1 juli waarbij 1,5 meter afstand in acht wordt genomen. Er worden extra schoonmaakrondes gehouden in alle openbare ruimtes op de camping en de sanitairgebouwen worden hier uiteraard ook in meegenomen.

Extra maatregelen

  • desinfectie gel
  • zeep met papieren handdoekjes
  • verplichte looproute
  • max 1 persoon per cabine
  • mondkapjes in de openbare ruimten in het sanitairgebouw wordt geadviseerd.

Horeca gasten mogen zelf een drankje of ijs pakken uit de koelkast. Het terras hoeft dan niet te worden gereserveerd. Maaltijden kunnen worden bezorgd bij de tent, maar ook op het terras. (op terras laten bezorgen is op reservering) Laat je op het terras bezorgen, dan staat de tafel gedekt voor je klaar. Er is echter geen bediening. Naast bezorgen kan er ook worden afgehaald.

Zwemmen het meer gelegen aan de camping is vrij toegankelijk. Hier kan naar hartelust worden gezwommen.

Mondkapjes. Zijn gewenst in de openbare ruimten op de camping waar afstand houden moeilijk is. In winkels zijn mondkapjes niet verplicht. In het openbaar vervoer zijn mondkapjes in heel Frankrijk wel verplicht.

Reizen. Vanaf 15 juni zijn inwoners uit Schengenlanden weer welkom in Frankrijk. Nederland is een Schengenland. Vrij reizen is toegestaan. Vrij reizen door Duitsland, Luxemburg en België is vanaf 15 juni ook toegestaan.

Bovenstaande is een momentopname en wanneer het virus weer oplaait kunnen er aanpassingen komen op deze regels. Wij doen er alles aan om de gegevens op deze pagina zo actueel mogelijk te houden.